Virtualització de PC Desktop a la xarxa corporativa

La inversió en ordinadors PC de sobretaula per als nostres usuaris, és una despesa cíclica que ens obliga a invertir en ordinadors, manteniment i llum elèctrica cada pocs anys. Actualment la tecnologia ens permet minimitzar aquest problema treballant amb PC virtuals executant-se en els nostres servidors amb tecnologia VDI, i invertint en terminals de baix cost Thin Client (de 16W de consum i no 350W com un PC) o bé continuant fent servir els nostres PC habituals de sobretaula que han quedat obsolets però que poden realitzar el paper de terminals de connexió.

L’usuari disposa d’un PC de potència variable segons les seves necessitats o podem assignar la RAM, potència de càlcul i de gràfics segons ens convingui per cada perfil d’usuari, i amb la facilitat de manteniment de només administrar un perfil de software en els nostres servidors. A més, el nostre PC Windows sempre estarà disponible tant sigui des d’una terminal, com d’una tablet de qualsevol model o del nostre smartphone.

No ho dubti, aquesta és la propera revolució en el món de la informàtica d’empresa que canviarà la manera de treballar dels usuaris.